miércoles, 2 de junio de 2010

Resum del curs de ciències de 1bat.

Aquest curs, va ser un curs nou per a tots, començàvem 1 batxillerat! Moltes de les matèries que anàvem a treballar eren completament noves i no sabiem que faríem, al igual de com seria el professor. A la matèria de ciències per al mon contemporani, pensàvem que seria un curs de tipus "naturals", tractant cada tema del llibre, però només vam utilitzar el llibre quatre dies comptats.
Només començar el curs vam començar a tracatar els problemes de la gripA, en en grup vam fer un petit treball. Jo era l'expert 2, el microbiòleg i la meva part estava composada de :

-Quin és el tractament més adequat per la grip A

-Són el mateix virus i bacteris?

-Què és un antivíric? Poden subministrar-me antibiòtics per la grip A?

-Com actuen antivírics i antibiòtics?








Al acabar amb aquesta part vam estudiar les diverses malalties hereditàries.




Al segon trimestre vam començar a estudiar les cosmologies, i vam haver d'entregar una petita recerca en la que buscàvem que van dir Claudi Ptolomeu, Aristarc de Samos, Nicolau Copèrnic, Galileo Galilei i johannes Kepler. Un dia també vam estudiar el que deien els nostres horòscops, i seguidament vam estudiar la teoria del Big Bang.






També vam parlar sobre el moviment de les plaques tectòniques i els terratrèmols a Catalunya.


Al segon trimestre vam estudiar l'evolució i les teories de Lamark i Darwin, i el meu grup i jo vam fer una conferència que us poso acontinuació:

http://www.youtube.com/watch?v=_YY5bPP1p3U
http://www.youtube.com/watch?v=8CvZrfQ-70U&feature=related


Vam haver de fer una recerca, per tal de profunditzar cada un del grup en el seu tema i poder-ho explicar amb més de detall.

Al tercer trimestre, vam haver de fer campanyes de aigua, electricitat, residus i transport a l'institut, per tal de reduir les despeses.



El meu grup vam crear una campanya per al transport, amb la idea del Bicing de Barcelona al cap, vam crear un projecte de Bici-Pal, on el primer que s'hauria de fer es crear els carrils bici, que passaran per:

Barri Santa Maria.
Palafolls Centre.

Barri Sant Lluís.


L'últim, i no el pitjor, que vam fer al curs de ciències de 1 de batxillerat va ser veure un reportatge de cuatro, on parlaven dels hackers a Internet, i vam haver de fer un resum.











Aquest curs de ciències per al món contemporani m'ha semblat un curs on he pogut aprendre moltes coses, ja que no hem tirat de llibre, sinó dels temes d'actualitat al món.


No hay comentarios:

Publicar un comentario